Backcorner-spirits
“There is no bad whisky. there are only some whiskies that aren't as good as others" (Raymond Chandler)

Ons idee:

Whisky is er om het leven een stukje mooier te maken.

De Achterhoekers zijn een eigenzinnig en bourgondisch volkje. Genieten doe je met je vrienden, familie staat voorop en niet zelden in combinatie met een mooi glas. In een markt waar grote partijen de dienst uitmaken en er massa's flessen whisky en ander spirits worden uitgebracht, zijn wij van mening dat je pas echt geniet van een mooie spirit, als die door en voor Achterhoekers wordt geselecteerd en gebotteld. 

Tuurlijk mag de rest van Nederland ervaren hoe wij denken over het leven en zijn zij in de gelegenheid om onze spirits aan te schaffen, maar wees gewaarschuwd...... het vraagt daarna om meer.


Ons team:

Tony Berndsen:

Gezelligheid, kwaliteit en genieten in optima forma. Samen met vrienden en familie het waarderen van een mooi glas met een fijn stukje vlees (van mijn Green-Egg). Volgens Leander en Henri heb ik "genieten" uitgevonden en dat mag ik graag delen met vrienden en mijn lieve vrouw en dochter. 

Na het meedoen in aandelen van vaten whisky, werd het tijd om mijn eigen weg te gaan. Volgens mijn vrienden kan ik ondertussen een aardig woordje "whisky" praten en weet ik goed wat kwaliteit is.  Nieuwe vaten, experimenteren en delen met jullie, dat is waar ik het voor doe. 

Hoed en rand, punten en komma's, do's and dont's, daar zit mijn expertise!  " Spirits zijn voor een ieder een verrijking van het leven".

Leander Reulink:

Een aantal jaren geleden, lees 2019, kwam ik in de verleiding om een keer whisky te proeven. Vanaf dat moment is de spreekwoordelijke "beer" los. Ik korte tijd heb ik me gestort op deze fantastische hobby. Ondertussen heb ik uit alle regio's en diverse landen, al een leuke collectie mogen samenstellen. Voor mij is whisky het uitgelezen drankje om in mijn mancave met vrienden van gedachten te wisselenen, te genieten van de mooie spirits die over de wereld worden gemaakt. De grote variatie van smaakpalletten te ontdekken en met elkaar bespreken wat je proeft, de beleving en het genieten.

Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik ooit een vat wilde kopen. Het is er in 2021 dan van gekomen en ik kijk er naar uit om naast dit vat, in de nabije toekomst nog andere spirits aan ons portfolio toe te mogen voegen. Mocht je ideeën voor ons hebben, schroom dan niet om met ons contact op te nemen.

Henri Peters:

Ooit gestart met een Tullamore Dew, en mijn tweede fles was een Cardhu....Hierna was het hek van de dam. Langzaam ging ik me verdiepen in single malts. De afgelopen jaren is de hobby verder gegroeid tot wat het nu is. Een verzameling van vele whisky's die ik graag deel met mijn vrienden en mensen die de wereld van whisky willen leren kennen. Sample's, tastings je kunt het niet bedenken of het is bespreekbaar. 

Medio 2020 begon het ik mee te doen in aandelen van vaten. Ondertussen zijn dit ruim 40 aandelen. Echter het begon toch te kriebelen. Tony, Leander en ik wilden zelf heel graag een mooie en kwalitatief goede whisky gaan bottelen. In Januari 2021 hebben wij dan ook ons eerste vat aangeschaft. Een 11 jaar oude Mannochmore. Deze werd gefinished op een ex Palo Cortado vat. 

Begin 2023 is onze eerste botteling uitgebracht. En deze Mannochmore werd goed ontvangen. Dit bleek uit het feit dat na 4 weken de hele voorraad op was.

Met veel enthousiasme blijven we kijken naar andere mooie vaten met spirits. Dus blijf ons volgen.   
 
 
E-mailen
Bellen
Info